Безкоштовні консультації по ДТП та страхуванню (ч.11)

By 10.12.2022Статьи

У цьому розділі публікуємо питання, які ставлять нам водії. Якщо Ви дізналися про Вашу ситуацію, або у Вас є своє питання – залиште коментар унизу, напишіть на пошту dtp.pro.kiev@gmail.com, або наберіть за телефоном 0979534078 – і Ви отримаєте свою відповідь.

Здравствуйте, меня зовут Мария. Мой папа сбил ребенка 14 лет, в состоянии алкогольного опьянения.Травма головного мозга, разрез на пол щеки, нет сетчатки одного глаза, т.е., на один глаз он больше видеть не будет, ребенок останется инвалидом на всю жизнь. Хотела поинтересоваться, сможет ли хорошой адвокат помочь моему папе выйти условно, если у него будут поручители.
Заранее спасибо.

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Здравствуйте, я по поводу ДТП хотела уточнить, сколько по времени может длится первый и второй суд, и сколько по времени может идти суд.мед. экспертиза? И есть ли вероятность, чтобы моего отца отпустили под домашний арест, с первого суда до второго, при этом, чтобы у него были поручители? И сколько стоит ваши услуги адвокатов? 

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Питання є: авто на померлу людину. Через 1 місяць після смерті дружина відкрила спадщину на себе. 2 дитини не проти, але до справи заяви не встигли додати. Вже 05.03.22 мала дружина вступати в спадщину, але не встигла. Це Енергодар. Треба авто оформити на неї. Хтось може допомогти?

Доброго дня! Відповідь Вам надіслана. 

Добрый вечер, подскажите, пожалуйста, страховая после выплат через 8 месяцев прислала регресс с требованием  выплатить 8,5 тысяч гривен, ссылаясь на п.33.1 ст.33,п.38 2 ст. 38, но никакие пункты я не нарушала, приехала на след день после ДТП со всеми документами, страховка была, нарко либо алкогольного опьянения не было. Как быть? Судиться с ними?

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Добрый вечер, мне вас рекомендовал Александр експерт, он сегодня проводил независимую экспертизу моего автомобиля, пострадавшего в припаркованном состоянии от наезда мусоровоза. Если у вас есть возможность, прошу Вас взять мое дело. Наезд был 26.10.2022, пока нет решения суда о статусе ДТП, пока готовлюсь

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Протоколы подписал о том, что нет страховки, он задел машину, уехал с места ДТП. Но на руки ему не дали протоколы и он не сфотографировал их. В протоколе о том, что уехал, написал, что оставил свой телефон. Схему сказал, что не составляли. Ездил протоколы подписывать на Народного ополчения. Если нужно, я отправлю его за протоколами, что бы получил копии. Я понимаю, что это ошибка, что не забрал протоколы. 77 заявил владелец форда, посчитали по месту на сто 30 Когда глянули на детали форда, то оказались все повреждённые детали не оригинальные, с Тайвань и заменители А владелец пытается потребовать замену на все оригинальные детали

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Ситуація така. ДТП сталася 28.08.2022. За ремонт мені була названа певна сумма, страховий агент мені в телефонному режимі називав мені сумму на 16% меньшу чим мені було потрібно, коли я попросив мені надати документи щодо цих розрахунків, мені було сказано: «Звертайтеся з письмовим запитом до цетрального офісу». Я замовив експертизу, вона коштувала 3000 грн., та направив клопотання до офісу ТАС, де просив надати мені документи з розрахунку вартості ремонту. Клопотання надіслав листом через Укрпошту, в мене є корінець повідомлення що ТАС прийняв мій лист 06.10.2022. Після цього, десь у десятих числах жовтня до мене приїхав експерт, сказав що на замовлення ТАС робитиме експертизу, зробив фото і поїхав. 08.11.2022 я зателефонував на гарячу лінію ТАС з питанням: Чому вони не надіслали мені відповідь на мій запит і почув що вони надіслали мені відповідь, УВАГА, звичайним листом укрпошти. Взагалі дуже цікава компанія, ніякі заяви в регіональних офісах не приймають, прізвищ не називають, тому хочу на них написати скаргу. 

Доброго дня! Відповідь Вам надіслана. 

Я выехал с перекрёстка Включил поворотники поворот правую сторону на стоянку машина пролетела по правой стороне задела меня своим левым боком в правая крыло кто из нас не прав

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Ситуация была такой. Я выезжал с перекрёстка на лево там 3 половы 1 крайняя с права занята парковкой я повернул в левую полосу вклбчил поворотник и перестраивался в правую сторону на проковку машина пролитое с большой скоростью и задела мне правую сторону крыла своей левой стороной крылом и дверью !!!говлрит что ехал в правой стороне хоть я не видел его в зеркало и он говорит видел что я вклбчил поворот ну всё же продолжил движение в правой стороне с большой скоростью

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Подскажите пожалуйста, подать иск на водителя по компенсации ремонта, есть какое то окно, позднее которого уже не подать иск? Водитель просит оформить договор на аренду с завышенной ставкой вместо расписки, нам так ок? Я так понимаю расписка или иск на ремонт по факту ДТП — одно и тоже для нас?

Добрый день! Ответ Вам выслан.


Доброго дня. Підкажіть як довести в суді причино-наслідковий зв’язок що вимушена оренда транспортного засобу є прямим наслідком винних дій відповідача. До суду наданий нотаріально посвідчений договір оренди ТЗ, акт приймання передачі ТЗ, відповідні чеки на оплату оренди. Після ДТП було орендовано автомобіль і попереджено винуватця ДТП, тепер винуватець відмовляється відшкодовувати витрати необхідні для оренди авто, також до суду надане обґрунтування для оренди ТЗ, це посвідчення інваліда першої групи та ліквідатора на ЧАЕС 1категорії, довідка про очікування особою похилого віку яка живе за межами міста та довідка про наявність підсобного господарства в сільській місцевості. Та рішенням суду відмовлено через недоведення потерпілим причинно-наслідкового між орендою ТЗ і ДТП. Перша та апеляційна інстанції відмовили, чим аргуметувати в касації? Допоможіть будь ласка, ДТП була в 2015 всі ці роки судимося з винуватцем.

Доброго дня! Відповідь Вам надіслана. 

Доброго вечора! Підкажіть будь-ласка, в мене сталася така ситуація: мене на дорозі підрізало авто, склали протокол, що водій винен, звернулись в його страхову «Арсенал», але так як авто зареєстровано не на мене, потрібен тільки власника авто, мені відмовили поки не буде власник, але сам власник знаходиться на окупованій території

Доброго дня! Відповідь Вам надіслана. 

В феврале месяце стал участником ДТП (ударил сзади выехавший со второстепенной дороги на перекрестке автомобиль, автомобиль оппонента выехал сразу во вторую полосу, еще и остановился). Виновным себя не считаю. Инспектора полиции в протоколе виноватым назначили, стандартно, меня, т.к. я сзади, в суде то же проиграл (судья сказал, только регистратор поможет). Страховая оппонента подала в суд на взыскание франшизы. Как быть? Могу ли не платить? Повторюсь, виновным себя не считаю.

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Доброго дня! Повідомляю що 19.11.2022р о 14годині сталося ДТП за участю 4-х транспортних засобів в м.Києві на проспекті В.Маяковського 5В. Зупинившись в черзі машин перед светофором на перехресті п-ту В.Маяковського та вул. Каштанова, згодом я відчув дуже сильний удар в задню частину мого авто, від удару по інерції мій автомобіль здійснив наїзд на попереду стояче авто, яке в свою чергу здійснило наїзд на слідуючий транспортний засіб. На місце було викликано поліцію, складено протокол на водія який здійснив наїзд на мое авто та інші. Страхового полісу у даного водія не було. Що робити в такій ситуації. 

Доброго дня! Відповідь Вам надіслана. 

Добрый день. Какая процедура взыскания со страховой компенсации? В меня стоящего въехала машина, повредила дверь .В опендате на фамилию виновника назначено заседание ,а меня я так понял не приглашают. Как узнать какая страховая компания у виновника и нужно ли мне решение суда.

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Страховая Оранта отказывается о выплате на основании того что у потерпевшего нет страховки. Виновен я. Мой авто застрахован в Ответе

Добрый день! Ответ Вам выслан.

Обсуждение темы 4 комментария

  • Оксана:

    Доброго дня!
    20.10.2023 відбулося ДТП, я -постраждала особа, яка керувала автомобілем на підставі доручення яке діяло до 07.11.2023;
    24.10.2023 подала всі необхідні документи у страхову ТАС(винуватця ДТП)
    31.10.2023 я переоформила автомобіль згідно цього доручення на себе. Тепер страхова заявляє мені, що мені потрібно зробити нове доручення для отримання коштів по відшкодуванню збитків, оскільки попереднє вже не діє по терміну. Чи потрібно мені нове доручення коли автомобіль вже мені і доручення діяло на момент ДТП

  • Димка:

    Здравствуйте , я попал в ДТП, из за гололёда , занесло на встречку и ударил в другой автомобиль. Был трезв, пострадавших нету, авто оба разбиты. Вину признал, оформили ДТП, подал заявку в страховую. Но , авто на маме, страховка на это авто на мне, и у меня нет водительского удостоверения. Я отучился в автошколе и собирался как раз сдавать экзамены, но получилось вот так…..Вопрос, страховая поможет с выплатами, или откажет , так как у виновного не было водительского удостоверения на момент ДТП ?

Комментировать