Що робити водію після ДТП?

By 24.12.2022Статьи

В даній статті для зручності та за проханням наших водіїв зазначимо які дії необхідно вчинити при настанні дорожньо-транспортної пригоди. Для зручності, зазначимо тезово:

  1. Перш за все, потрібно негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди. Залишити місце ДТП до приїзду поліції можливо лише в разі п.5, про що, зазначено нижче. 
  2. увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійки (так, він має бути в авто);
  3. не переміщати транспортний засіб і предмети
  4. вжити можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, викликати швидку, а в разі відсутності можливості вжити зазначених заходів звернутися по допомогу до присутніх і відправити потерпілих до лікарні
  5.  разі неможливості виконати дії, перелічені в п.4, відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом. Тільки в такому випадку можна залишати місце ДТП до приїзду поліції. 
  6. повідомити про ДТП поліцію. Поліцію можна не викликати тоді, коли немає потерпілих, водії тверезі, й немає спору щодо вини учасника в ДТП. 
  7. вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх та організувати об’їзд місця пригоди, зафіксувати на фото або відеозйомку місце події;
  8. до проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі.

Якщо у Вас виникли питання по ДТП або необхідна допомога – залиште коментар внизу або наберіть по номеру телефону 0979534078 .

Комментировать